helder-vijverwater

Helder vijverwater

Wat is een vijver waarin je geen vissen en/of planten ziet? Iedereen wil graag mooi en helder vijverwater mooi en daarom geven wij u een aantal tips. Het is ook weer het moment om goed naar uw (eventueel nieuwe) vissen te kijken.

Waarom helder vijverwater?

Naast het feit dat het mooi is dat u uw vissen, planten en andere decoratie goed kunt zien is een helder wateroppervlak ook belangrijk voor de zuurstof en CO2 waardes in uw vijver. Helder vijverwater is belangrijk voor de opname van zuurstof en het uitwisselen van een teveel aan CO2. Oppervlaktevuil verwijderen is hierbij essentieel, zodat de vijver mooi open en helder blijft.

Oppervlaktefilters / Skimmers

Een handig apparaat om het oppervlaktevuil te verwijderen is een oppervlaktefilter ook wel skimmer genoemd. Deze filtert het oppervlak van uw vijver waardoor u een helder en schoon wateroppervlak krijgt! Bladeren, stuifmeel of andere voedingsstoffen voor met name algen worden opgevangen in een opvangkorf. Uiteraard moet deze korf regelmatig geleegd worden. Kijk in onze skimmer afdeling voor het aanbod.

Helder vijverwater vraagt om gezonde vijvervissen

De vissen mogen weer goed gevoerd worden in deze periode! Zorg er wel voor dat al het visvoer opgegeten wordt, anders voert u teveel. U kunt beter vaker kleine porties voeren dan in één keer een te grote portie. Ook kunt u in deze periode nieuwe vissen in uw vijver plaatsen. Plaats deze nieuwe vissen wel eerst in een quarantaine bak  voor het uitzetten, zodat de vissen kunnen wennen aan het nieuwe water. Er is natuurlijk niets leuker dan nieuwe vissen in de vijver plaatsen, maar het zou zonde zijn als ze daarna snel sterven!

Met de nieuwe vissen in een heldere vijver kunt u weer optimaal genieten!